fogpótlás

Korona, híd

A koronák olyan fix fogművek, melyek a fogak lecsiszolása után ragasztással kerülnek rögzítésre a lecsiszolt csonkra. A hidak ehhez képest annyival többek, hogy a hiányzó fogakat hídtagokkal, műfogakkal pótoljuk, s az ezekre jutó terhelést is végső soron a lecsiszolt fogaknak kell viselniük.

Koronák, hidak anyagai:

Zirkon

Fogsor

A (mű)fogsor egy kivehető protézis, amit a hiányzó fogak pótlása végett készítünk. számos műfogsor illeszkedik különböző tartópillérekhez, ami külön stabilitást jelent a fogsornak, magabiztosabbá téve a pácienst használatakor. Ilyen például a teleszkóp koronákra vagy implantátumokra, stégrendszerre illeszthető (részleges lemezes) fogpótlás.

A részleges lemezes fogpótlás azoknál a pácienseknél kerül szóba, akiknél a foghiány nem teszi lehetővé a hídpótlást vagy a fogászati implantátum behelyezését ill. a páciens nem kívánja előbbiek elkészítését.

Teljes (kivehető) fogsor azoknak a pácienseknek készül, akiknek gyakorlatilag az összes foguk hiányzik egy adott állcsonton.

 

Amennyiben lehetséges, implantátumok behelyezése által próbáljuk meg helyreállítani a rágóképességét (vagy körhíd készül kb. 8 implantátumra vagy stéges fogsor 4-6 implantátumra).

Kombinált fogpótlás

Két részből áll:

  • A fix rögzített pótlás
  • A kivehető részleges pótlás
    ún. kombinált pótlás sok esetben az egyetlen megoldás, amennyiben a páciens nem rendelkezik elegendő foggal, hogy hídpótlást készíthessünk a teljes állcsontjára, illetve, ha például csonthiány miatt implantátum beültetése nem lehetséges.

Varga Dental – Dr. Varga Tas

Adatvédelem

Feltöltés hamarosan.

Kapcsolat

9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony u. 1/b

+36 70 212 95 63
+36 96 206 602
info@drvargatas.com

Nyitva tartás

Hétfő:egyeztetés alapján
Kedd:9-17
Szerda:9-17
Csütörtök:9-17
Péntek:9-17
Szombat:9-17